• Elon Musk a anunțat sâmbătă că platforma de socializare X își va închide operațiunile din Brazilia.
  • Moraes i-a ordonat lui X să blocheze anumite conturi.
  • Moraes a deschis o anchetă la începutul acestui an asupra lui Musk

Elon Musk a anunțat sâmbătă că platforma de socializare X își va închide operațiunile din Brazilia „cu efect imediat” din cauza a ceea ce a numit „ordine de cenzură” de la judecătorul brazilian Alexandre de Moraes, scrie The Guardian.

X susține că Moraes l-a amenințat în secret pe unul dintre reprezentanții săi legali din țara sud-americană cu arestare dacă nu respectă ordinele legale de a elimina anumite conținuturi de pe platforma sa. Curtea Supremă a Braziliei nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Serviciul X rămâne disponibil oamenilor din Brazilia, a declarat sâmbătă platforma miliardarului Elon Musk.

La începutul acestui an, Moraes i-a ordonat lui X să blocheze anumite conturi, în timp ce a investigat așa-numitele „miliții digitale” care au fost acuzate de răspândirea de știri false și mesaje de ură în timpul guvernării fostului președinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Moraes a deschis o anchetă la începutul acestui an asupra lui Musk, după ce a spus că va reactiva conturile pe X pentru care judecătorul a ordonat blocarea. Musk a numit deciziile lui Moraes cu privire la X „neconstituționale”.

După provocările lui Musk, reprezentanții X au inversat cursul și au spus curții supreme din Brazilia că gigantul rețelelor sociale va respecta hotărârile legale.

Avocații care îl reprezintă pe X în Brazilia au declarat în aprilie instanței supreme că „defecțiunile operaționale” le-au permis utilizatorilor cărora li s-a ordonat blocarea să rămână activi pe platforma de socializare, după ce Moraes i-a cerut lui X să explice de ce se presupune că nu a respectat în totalitate deciziile sale.

Citește și