Elon Musk spune că X își va retrage operațiunile din Brazilia după „ordinele de cenzură”

Elon Musk a anunțat sâmbătă că platforma de socializare X își va închide operațiunile din Brazilia „cu efect imediat” din cauza a ceea ce a numit „ordine de cenzură” de la judecătorul brazilian Alexandre de Moraes, scrie The Guardian.

X susține că Moraes l-a amenințat în secret pe unul dintre reprezentanții săi legali din țara sud-americană cu arestare dacă nu respectă ordinele legale de a elimina anumite conținuturi de pe platforma sa. Curtea Supremă a Braziliei nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Serviciul X rămâne disponibil oamenilor din Brazilia, a declarat sâmbătă platforma miliardarului Elon Musk.

La începutul acestui an, Moraes i-a ordonat lui X să blocheze anumite conturi, în timp ce a investigat așa-numitele „miliții digitale” care au fost acuzate de răspândirea de știri false și mesaje de ură în timpul guvernării fostului președinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Moraes a deschis o anchetă la începutul acestui an asupra lui Musk, după ce a spus că va reactiva conturile pe X pentru care judecătorul a ordonat blocarea. Musk a numit deciziile lui Moraes cu privire la X „neconstituționale”.

După provocările lui Musk, reprezentanții X au inversat cursul și au spus curții supreme din Brazilia că gigantul rețelelor sociale va respecta hotărârile legale.

Avocații care îl reprezintă pe X în Brazilia au declarat în aprilie instanței supreme că „defecțiunile operaționale” le-au permis utilizatorilor cărora li s-a ordonat blocarea să rămână activi pe platforma de socializare, după ce Moraes i-a cerut lui X să explice de ce se presupune că nu a respectat în totalitate deciziile sale.

Exit mobile version