• Conform Gallup, cele mai importante criterii în alegerea unui job sunt salariul și programul.
  • Specialiștii recomandă să te gândești pe termen lung atunci când aplici pentru un job.
  • Asigurările de sănătate și oportunitățile de evoluție sunt importante pentru tineri.

Tu la ce te gândești când aplici pentru un job? Pentru mulți angajați, salariul este cel mai important, dar asta nu este tot. Trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, cum ar fi balanța dintre muncă și viața personală.

„Cred că este evident că atunci când ne gândim la ce anume să ne concentrăm când ne alegem un job, sigur că partea financiară va rămâne pe primul loc. Atât timp cât nu am ajuns la un anumit nivel de confort să-i spunem așa. Ne gândim la piramida lui Maslow. În momentul în care nivelul salarial nu mai reprezintă o nevoie de bază, și pentru fiecare dintre noi, sigur că acest nivel poate să fie diferit. În momentul în care ajungem un expert în domeniu nostru, sau în momentul în care ajungem manager într-un anumit domeniu, este evident că nu mai vorbim despre supraviețuire în privința salariului. 

Avem „luxul” să ne uităm și la toate celelalte beneficii, condiții de lucru, echilibrul cu viața personală, dar este ipocrit să ne gândim că în momentul în care vorbim de salarii, nu știu, apropiate de nivelul salariului minim pe economie, o să conteze beneficiile. Sigur că da, o să conteze cât de departe este locul de muncă, o să conteze lucrurile acestea care afectează profund viața personală, dar nivelul salarial va fi pe primul loc.” a declarat Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Beneficiile contează, nu doar salariul

„Ce este foarte interesant este faptul că tinerii aflați la început de drum, nu se uită doar la partea financiară. Sigur că da, e foarte importantă în continuare, este pe primul sau pe al doilea loc așa în clasamentul priorităților, dar contează extraordinar de mult și beneficiile, contează foarte mult și numărul zilelor libere, și flexibilitatea programului sau a modului în care se poate lucra de acasă versus doar de la birou. Cred că pentru generațiile următoare, pentru generația alfa care va intra în câmpul muncii, vor conta mai mult (beneficiile) decât pentru generațiile X și Y” a declarat Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Citește și