• Guvernul regional din Extremadura oferă nomazilor digitali (cei care lucrează online la distanță) până la 15.000 de euro să se mute în zonă.
  • Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania.
  • Nomadul digital este un cetățean care își câștigă venitul lucrând online.

O regiune a Spaniei este dornică să găzduiască „nomazi digitali„- atât de mult încât oferă ajutor financiar celor care se mută acolo. Guvernul regional din Extremadura oferă nomazilor digitali (cei care lucrează online la distanță) până la 15.000 de euro să se mute în zonă. 

Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania și este una dintre regiunile cel mai puțin dezvoltate. Are unul dintre cele mai mici PIB-uri pe cap de locuitor din țară și una dintre cele mai ridicate rate ale șomajului, de 17,6%, comparativ cu media națională de 11,9%.

Nomadul digital este un cetățean care își câștigă venitul lucrând online. O poate face pentru anumite companii, fie ca freelancer, de oriunde din lume. Avantajul principal al vizei de nomad digital este perioada pe care deținătorul o poate petrece într-o țară – 12 luni, față de majoritatea vizelor care au valabilitate doar trei luni.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Guvernul regional din Extremadura a anunțat oficial că oferă nomazilor digitali granturi de până la 15.000 de euro să se mute în zonă. Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania.

În aceste condiții, pentru a susține atât populația, cât și economia, autoritățile din Extremadura au alocat 2 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru a sprijini relocarea a 200 de lucrători la distanță și nomazi digitali în regiune.

Citește și