• Euro a scăzut cu 0,4% față de dolar, la 1,075 dolari, pe fondul incertitudinii politice din UE.
  • Rassemblement National și-a a asigurat o treime din voturi la europarlamentare.
  • Randamentul titlurilor de referință de stat franceze pe 10 ani a crescut cu 0,08%, până la 3,18%.

Euro a scăzut cu 0,6% față de dolar, la 1,075 dolari, pe fondul incertitudinii politice din Europa și al performanței bune a economiei SUA. Asta reiese dintr-o analiză Financial Times. Ce vedem pe plan economic în urma alegerilor din weekend?

În ce măsură alegerile europarlamentare afectează cursul euro?

„Ceea ce promovează partidele de extremă-dreapta merge spre o înghețare a economiei europene. Acestea vor un protecționism mai activ în Europa, prcatic, ca banii să fie împărțiți în funcție de importanța economiei și a țării respective, iar acest lucru ne va afecta în mod direct.

Pe de altă parte, este o acțiune împotriva imigranților. Din această perspectivă, toată lumea se întreabă dacă nu urmează ca pe viitor să ne confruntăm cu o criză a forței de muncă în Europa, în contextul în care populația Europei îmbătrânește de la an la an”, a declarat Adrian Negrescu, consultant economic, pentru Aleph News.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Cum va influența potențiala înăsprire a politicilor de imigrație a Franței fluxurile de investiții și comerț?

„Se merge foarte mult pe protecționism, iar din această perspectivă, multe dintre investițiile asumate sunt în aer. Dacă accesul forței de muncă va fi blocat, nu vor mai avea cu cine să lucreze”, a adăugat acesta.

Citește și