• La 30 de ani de la primul său titlu de campion mondial, opt dintre ceasurile de colecţie ale fostului pilot Michael Schumacher au fost vândute marţi de casa de licitaţii Christie’s din Geneva.
  • Suma totală a depăşit 4 milioane de franci elveţieni, adică 4,1 milioane de euro.

Marţi, opt ceasuri care au aparţinut legendei Formulei 1, Michael Schumacher, inclusiv două piese unice cu referire la titlurile sale de campion mondial, au fost vândute pentru 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro). Vânzarea a avut loc la Geneva şi a fost organizată de casa de licitaţii Christie’s.

Pilotul german de curse, care a suferit un grav accident de schi în decembrie 2013, era pasionat de ceasuri şi a strâns o colecţie vastă de-a lungul anilor. Christie’s a precizat că două dintre ceasurile vândute marţi i-au fost dăruite de Jean Todt de Crăciun, pe vremea când Todt era şeful său de echipă la Ferrari.

Unul dintre ceasuri, creat de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu stema Ferrari şi 7 „v”, simbolizând cele şapte titluri de campion mondial de Formula 1 ale lui Michael Schumacher şi casca sa. Valoarea sa a fost estimată între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. În cele din urmă a fost vândut pentru 1 497 000 de franci elveţieni (1 532 928 de euro).

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

O serie de cinci ceasuri din colecţia F.P Journe Ruthénium au fost oferite separat la licitaţie, dar au fost achiziţionate „de acelaşi cumpărător, inclusiv setul în cutie, pentru un total de peste 1,7 milioane de franci elveţieni”, potrivit casei de licitaţii.

Această colecţie, pusă în vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, nu a fost cel mai scump lot vândut. Un ceas de excepţie de la Patek Philippe a avut cel mai mare succes.

Un Patek Philippe de epocă din 1948 a ajuns la 2 465 000 de franci elveţieni (2 524 160 de euro), „cel mai mare preţ pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva”, potrivit Christie’s.

Întreaga vânzare a fost evaluată la 22.821.050 de franci elveţieni, potrivit casei de licitaţii.

„Aceste rezultate demonstrează pasiunea colecţionarilor internaţionali pentru ceasurile de excepţie”, a comentat Rémi Guillemin, şeful departamentului de ceasuri de la Christie’s. „Am înregistrat o participare globală puternică, cu accent pe America”, a adăugat el, citat de TF1 Info.

Citește și