• Cea mai mare stațiune de schi acoperită din lume a fost deschisă lângă Shanghai.
  • Stațiunea dispune de patru pârtii de schi, o cădere verticală de aproape 60 m și o adâncime a zăpezii de peste 70 cm.
  • De la începutul prevânzării biletelor, stațiunea a vândut deja peste 100.000 de bilete.

Când China construiește o stațiune de schi acoperită, chiar o face. Cea mai mare stațiune de schi din lume se află lângă Shanghai și este una acoperită, conform Advnture.

Shanghai L*SNOW Indoor Skiing Theme Resort și-a deschis porțile vineri (6 septembrie) și a fost imediat certificată de Guinness World Records drept cea mai mare stațiune de schi acoperită din lume (depășind o altă stațiune acoperită din China).

Cu o amprentă totală de 1.063.783 ft² (98.828,7 m²) – aproximativ 15 terenuri de fotbal – stațiunea se mândrește cu o cădere verticală de aproape 200 ft (60 m) și trei pârtii totalizând aproape 4.000 ft în lungime (1.200 m).

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Dispune de patru pârtii de schi cu diferite niveluri de dificultate, inclusiv o pârtie avansată lungă de 340 m (1.115 ft), în timp ce acoperirea medie a zăpezii atinge o adâncime de peste 70 cm (27,5 inchi), furnizată de 33 de mașini de zăpadă. Există chiar posibilitatea de a ninge înăuntru.

Și apoi mai sunt lucrurile distractive. Stațiunea are cel puțin un telescaun pentru patru persoane, o telegondolă sus și un tren de zăpadă care circulă pe margine. Afară , pe acoperiș, dezvoltatorii au construit un întreg parc tematic cu plimbări pe apă, un hotel și diverse magazine și restaurante.

Stațiunea a vândut deja peste 100.000 de bilete de când a început prevânzarea biletelor pe 8 august. Stațiunea se așteaptă să găzduiască peste 15 milioane de vizitatori anual.

Yin Kang, director general adjunct executiv al stațiunii, a declarat reporterilor: „Am construit acest proiect pentru a îndeplini dorințele oamenilor, care a umplut golul pentru cei care caută turismul pe gheață și zăpadă”.

Citește și