- În Japonia, angajații extenuați apelează la gadgeturi, de la tetierele de birou și măștile de ochi încălzite, în încercarea de a ieși din somnul de după-amiază refăcuți și plini de productivitate.
- Cabinele au stârnit o reacție în general pozitivă în timpul unui test recent într-o cafenea din Tokyo.
- „Am crezut că statul în picioare va fi greu pentru genunchi, dar, în mod surprinzător, nu i-a solicitat prea mult”, a declarat un angajat.
Un studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a indicat că japonezii dorm în medie șapte ore și 22 de minute pe noapte – cel mai scurt timp dintre cele 33 de națiuni analizate și considerabil mai puțin decât media de opt ore și 28 de minute.
Advertisment
Departe de a fi un semn de lene, somnul de după-amiază la birou – cunoscut sub numele de inemuri, sau dormitul în timpul prezenței – este o dovadă a angajamentului de nezdruncinat al angajaților față de cauza corporativă, deși eticheta cere ca cei care trag un pui de somn să evite să se așeze la orizontală, în cazul în care par a fi puțin prea confortabili, informează The Guardian.
Afacerea somnului a dat naștere unei industrii dedicate realizării somnului perfect, despre care experții spun că este o perioadă netulburată de până la aproximativ 20 de minute, dincolo de care corpul începe să intre într-un somn mai profund, lăsând oamenii să se simtă amețiți când se trezesc.
Recomandări
În Japonia, angajații extenuați apelează la gadgeturi, de la tetierele de birou și măștile de ochi încălzite, în încercarea de a ieși din somnul de după-amiază refăcuți și plini de productivitate. Pentru o experiență cât mai captivantă, Giraffenap – o cabină special concepută cu perne și platforme plasate strategic care susțin spatele, tibiile, capul și picioarele – le permite utilizatorilor să doarmă în timp ce stau în picioare.
Cum funcționează capsulele
Dezvoltate de experții de la Universitatea Hokkaido, prototipurile de capsule au două modele: unul care blochează sunetul și lumina, iar altul care lasă să intre puțin din ambele pentru a liniști ocupanții claustrofobi.
„Girafele dorm în picioare timp de aproximativ 20 de minute pe zi”, a declarat Yoshihito Nohara de la Plywood Corporation, o firmă din Hokkaido care intenționează să vândă capsulele, la un preț de aproximativ 18.500 dolari bucata, în birouri, unități medicale și aeroporturi începând cu luna ianuarie. „În același mod, 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru un pui de somn”.
Cabinele au stârnit o reacție în general pozitivă în timpul unui test recent într-o cafenea din Tokyo. „Am crezut că statul în picioare va fi greu pentru genunchi, dar, în mod surprinzător, nu i-a solicitat prea mult”, a declarat un angajat. „Am simțit că a fost o configurație foarte bine gândită”.
Un altul a spus: „A fost prima dată când am dormit în picioare. Greutatea corpului meu a fost susținută mai mult decât mă așteptam și am reușit să mă odihnesc.”
Citește și
- Gordon Ramsay a devenit tată pentru a șasea oară la vârsta de 57 de ani: „Familia este acum cu siguranță completă”
- Peter Nygard a fost găsit vinovat de patru capete de acuzare de agresiune sexuală. Femeile ar fi fost „constrânse să intre în contact sexual cu el”
- Barca electrică Arc One se vinde pentru 300.000 de dolari. Cum se aseamănă cu o mașină Tesla
Partenerii noștri