• 29% dintre tinerii Gen Z intenționează să își deschidă propria afacere după ciclul liceal.
  • Focusul Generației Z este pe sustenabilitate și tehnologii inovatoare.
  • M. Luican: „Tinerii își vor deschide afaceri dinamice și lipsite de responsabilitate”.

Gen Z face pasul către antreprenoriat. Și nu oricum. Imediat după terminarea liceului 29% dintre tineri vor să își deschidă propriul business, fără a-și mai continua studiile superioare, conform unui studiu Deloitte. Cu ochii pe sustenabilitate și tehnologii inovatoare, Gen Z promite să schimbe regulile jocului în lumea business-ului.

Tinerii români vor să își deschidă un business doar pentru a fi propriul lor șef?

„În primul rând, dacă atunci când generația mai veche începea o afacere, succesul acesteia era numărat în angajați, acuum business-ul e diferit și inovativ. Granița între antreprenoriat și freelancing este una foarte subțire. În momentul în care își deschid un business, tinerii se uită foarte mult spre libertate. Nu mai sunt atât de dornici de profit, ci se uită spre mediu, timp liber și societate. Sunt mulți tineri care iși doresc să devină antreprenori, principalul beneficiu fiind libertatea și asumarea meritului pentru ce se întâmplă”, a declarat Marius Luican, antreprenor, pentru Aleph News.

Sunt tinerii pregătiți să devină antreprenori fără studii superioare?

„Nu mai vor studii superioare pentru că nu îi mai ajută în viața reală, mai ales în România. Iar dacă există anumite facultăți care îi ajută, sunt foarte puține”, a adăugat acesta.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Citește și