• Un procent de 23% dintre tinerii români plănuiesc să se mute în altă ţară în următorii trei ani.
  • Cu această pondere, România se află în linie cu media Uniunii Europene, de 23% şi ea.
  • Sociologul Vladimir Ionaș spune că tendința de declin demografic la nivel european și migrația tinerilor din România ar trebui să reprezinte o preocupare majoră pentru statul român.

Gen Z nu prea mai vrea să rămână în țară. Studiul Eurofound arată că, 23% dintre tinerii de la noi plănuiesc să se mute în altă ţară în următorii trei ani. Cei care au studii superioare sau cei cu un nivel de venit mediu își doresc să se mute în străinătate. Media Uniunii Europene este tot de 23%, iar România e la mijlocul clasamentului. Sociologul Vladimir Ionaș spune că tendința de declin demografic la nivel european și migrația tinerilor din România ar trebui să reprezinte o preocupare majoră pentru statul român.

„Gradul de ocupare al tinerilor la nivel european este extrem de scăzut și aici e o problemă. Din punctul meu de vedere, este un eșec al Comisiei Europene, modul în care a reușit să găsească soluții pentru a integra tinerii în societate. Cred că tinerii români își doresc mai degrabă să plece din țară către țări europene din cauza modului în care statul român știe să ofere servicii. Vorbim de serviciile de bază în orice societate, sănătate și educație”, a explicat sociologul Vladimir Ionaș la Aleph News.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE