• Generația Z admite că a fost însoțită de un părinte la interviu.
  • Experții HR ne avertizează: este un red flag să ai nevoie de aprobarea părinților.
  • În plus, jumătate dintre angajatori spun că tinerii cer salarii nerezonabile.

Teama de primul interviu este comună printre tinerele generații. Aceștia nu știu cum să vorbească, ce întrebări să pună, ce salariu să ceară și cât trebuie să se documenteze despre companie. Dacă 26% dintre tineri își implică părinții în interviu, mai mult de o treime vin însoțiți de aceștia la interviul față în față. Totuși, Gen Z a revoluționat parcursul interviurilor de angajare prin stilul liber și întrebările directe pe care le adresează.

Unul din 5 angajatori spune că atunci când vine vorba de interviul de angajare, tinerii sunt nepregătiți. Cea mai mare greşeală, conform a 53% dintre angajatori, este că nu fac contactul vizual în timpul interviurilor.

„Sunt multe aspecte care ne transmit ceva despre candidați încă din primele momente, cum ar fi punctualitatea sau limbajul nonverbal. Cred că atitudinea uneori poate cântări mai mult decât ceea ce scrie în CV-ul propriu-zis. Ar fi de evitat să ofere răspunsuri evazive sau scurte, să își exagereze calitățile, să ofere exemple neadevărate”, a explicat Daniela Vasile, expert HR, la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

Citește și