• Hotelurile de lux vizează clienții înstăriți și ignoră segmentul mediu.
  • Numărul camerelor de hotel scumpe a crescut vertiginos.
  • 183 de hoteluri din Europa au tarife de peste 1.000 de dolari pe noapte în 2024, față de 61 în 2019.

Într-o eră în care călătoriile de lux sunt la ordinea zilei, tarifele camerelor de hotel au explodat, lăsând mulți călători cu gura căscată. Jesse Cole, un antreprenor de succes, a fost uimit să descopere că o vacanță de vis în Jamaica ar costa nu mai puțin de 23.000 de dolari pentru o săptămână într-o căsuță pe lagună. Această poveste reflectă o tendință alarmantă în industria hotelieră, unde prețurile exorbitante devin norma, iar consumatorii se simt din ce în ce mai exploatați.

De ce au crescut prețurile camerelor de hotel la peste 1.000 de dolari pe noapte?

Prețurile au crescut din mai multe motive, inclusiv cererea crescută din partea călătorilor înstăriți, care sunt dispuși să plătească sume mari pentru experiențe de lux. În plus, numărul tot mai mare de hoteluri care percep astfel de tarife contribuie la această tendință. De exemplu, statistici recente arată ca 183 de hoteluri din Europa au în 2024 tarife de peste 1.000 de dolari pe noapte, față de 61 în 2019, iar în SUA sunt acum 80 de astfel de hoteluri, față de 22 în 2019.

Cum afectează inflația și creșterea prețurilor, călătorii cu buget restrâns?

Evident, călătorii cu buget restrâns sunt afectați negativ de inflație și creșterea prețurilor, fiind nevoiți să se retragă din segmentul hotelurilor de lux. Aceștia caută acum alternative mai accesibile și devin mai selectivi în alegerea destinațiilor de vacanță, preferând locuri care oferă un raport calitate-preț mai bun. În acest context, hotelurile de lux se concentrează pe atragerea clienților cu venituri mari, lăsând deoparte călătorii cu buget limitat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și