• Veneția își formează noii gondolieri printr-un curs de 40 de ore.
  • Cursul de gondolier include navigație, engleză și istoria Veneției.
  • Cursul costă peste 1.000€ și ai nevoie de un test toxicologic negativ.
  • În prezent Veneția sunt peste 400 de gondolieri licențiați.
  • Venețienii se așteaptă să aibă 30 de milioane de turiști anul acesta.
  • Cele mai căutate joburi din România sunt de șofer sau asistent medical.
  • Salariul mediu net al șoferilor e între 3.500 de lei și 10.000 de lei.
  • Peste 11.000 de căutări pe eJobs au fost pentru postul de contabil.
  • Cele mai bine plătite joburi sunt de dezvoltator software și medic.
  • Managerii de proiect și analiștii financiari sunt posturi bine plătite.

Vrei să devii gondolier? Mai întâi trebuie să treci de cele 40 de ore de teorie și practică! Veneția, sufocată de valurile nesfârșite de turiști, își pregătește noua generație de gondolieri care să ducă tradiția veche de secole mai departe. Autoritățile locale au anunțat un curs de formare pentru Arta Gondolierului. Abia după ce treci de orele de teorie și practică poți să fii gondolier cu diplomă. La curs înveți limba engleză, cum să vâslești corect, regulile de navigație și detaliile istorice despre orașul plutitor.


Costurile nu sunt mici. Între înregistrare și participarea la curs, viitorii gondolieri vor plăti peste o mie de euro. Accesul la curs nu e pentru toată lumea: doritorii trebuie să aducă un test toxicologic negativ. Clasicul tur cu gondola rămâne una dintre atracțiile principale. În prezent, Veneția are peste 400 de gondolieri licențiați.


Venețienii au problemele lor, noi le avem pe ale noastre! În primele luni ale anului, cel mai căutat job pe platforma eJobs fost cel de șofer – peste 50.000 de români s-au arătat interesați. A doua cea mai căutată opțiune cu 20.000 a fost cea de asistent medical, urmată de operator call center cu 17.000, iar posturile de contabil și specialist în resurse umane cu 11.000 de căutări. Salariul mediu net al șoferilor variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei. Șoferii de tir pe curse internaționale câștigă sume mai mari, arată datele de la Salario.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Tehnologia schimbă rapid piața muncii, iar cele mai bine plătite joburi sunt în IT, medicină și securitate. Dezvoltatorii software sunt foarte căutați datorită nevoii de inovație, iar salariile sunt pe măsură.

Medicii specialiști rămân și ei în top urmați de specialiștii în securitate cibernetică, devin tot mai importanți pe măsură ce atacurile digitale cresc. Și posturile de manager de proiect sau analist financiar în topul celor mai bine plătite locuri de muncă.