• JetSpy: Bezos are 3 avioane private în valoare de aproximativ 140 mil.$.
  • Jeff Bezos este a 3-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 201 mld $.
  • Jeff Bezos deține un Pilatus PC-24, „singurul avion super versatil din lume”.

Jeff Bezos deține un avion privat elvețian de 10 milioane de dolari. Compania elvețiana care l-a fabricat spune că este „singurul avion super versatil din lume”. Ce înseamnă asta?

Cum arata avionul lui Bezos?

Jeff Bezos deține 3 avioane private. 2 dintre ele sunt Gulfstream G650ER, model ales și de alți 2 miliardari – Elon Musk și Bill Gates. Dar fondatorul Amazon are și un avion mai mic doar pentru afaceri, cunoscut pentru versatilitatea sa, potrivit datelor de la JetSpy. Avionul Pilatus PC-24 este capabil să aterizeze pe piste scurte și neasfaltate.

Business Insider a văzut interiorul unui PC-24 din 2023, expus la Geneva, la cea mai mare conferință de aviație de afaceri din Europa.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

Modelul este din 2020 dar seamană foarte mult și poate ajunge la 814 km/oră. Prețul este de 10 milioane de dolari. Cu o autonomie de aproape 3.500 km- PC-24 ar avea nevoie de o oprire pentru alimentare pentru a călători între casa miliardarului din Miami și sediul central al Amazon din Seattle.

Un lucru amuzant – bucătăria avionului este dotată și cu o toaletă pentru a economisi spațiu. Acesta poate primi 10 persoane în avion.

Bezos, al 3-lea cel mai bogat om din lume, dacă ne uitam la averea lui netă de 201 mld $, este interesant că a ales un avion atât de mic și relativ modest pentru întalnirile lui de afaceri.

Citește și