• Acțiunile companiei au crescut cu peste 30% în acest an.
  • Luna trecută, evaluarea bursieră a Amazon a depășit pentru prima dată 2 miliarde de dolari.
  • Amazon a raportat câștiguri trimestriale solide la sfârșitul lunii aprilie.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25 de milioane de acțiuni la gigantul tehnologic, în valoare de aproape 5 miliarde de dolari. Acest lucru vine după ce valoarea bursieră a companiei a atins miercuri un nivel record. În februarie, el a anunțat că va vinde acțiuni Amazon în valoare de aproximativ 8,5 miliarde de dolari, anunță BBC.

Aceasta a marcat prima dată din 2021 când Bezos a vândut acțiuni Amazon. Acțiunile companiei au crescut cu peste 30% în acest an, pe baza așteptărilor că cererea în creștere pentru tehnologia inteligenței artificiale (A.I.) va stimula câștigurile din activitatea sa de cloud computing.

Luna trecută, evaluarea bursieră a Amazon a depășit pentru prima dată 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, aceasta este încă în spatele altor mari firme de tehnologie Nvidia, Apple și Microsoft, care au depășit toate pragul de 3 mld. dolari.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

Amazon a raportat câștiguri trimestriale solide la sfârșitul lunii aprilie, care au arătat că pariul companiei pe inteligența artificială a dat roade.

Bezos a renunțat la funcția de director executiv al companiei în 2021, iar în prezent este președinte executiv și rămâne cel mai mare acționar al acesteia. El a fondat Amazon în 1994 într-un garaj din Bellevue, Washington, când internetul era încă la început. Compania a început ca o librărie online, prezentând cea mai mare colecție de cărți electronice din lume.

Citește și