- Anul acesta este consacrat Inteligenței Artificiale în domeniul militar și războiului din Ucraina.
- România participă cu 9 expozanți, între care Bluespace technologie, Romarm, Cugir, Centrul pentru servicii de radiocomunicații sau Electromecanica Ploiești.
- Israelul a obținut în instanță dreptul de a participa după ce a fost exclus din cauza situației în Gaza.
- Ucraina este prezentă pentru prima dată, în special cu producția de drone aeriene și acvatice.
Salonul EUROSATORY 2024 s-a deschis lângă Paris și poate fi vizitat până vineri, 21 iunie. Eurosatory este cel mai important eveniment global în domeniul Apărării și Securității. O interfață privilegiată între toți jucătorii din comunitatea internațională de Apărare și Securitate, care reunește la fiecare doi ani peste 100.000 de profesioniști.
Advertisment
Înregistrează recorduri și aflăm că s-au semnat deja foarte multe contracte, cum era de așteptat. Peste 2.000 de expozanți, față de anul 2022, care a înregistrat 1.700 de expozanți din 62 de țări, 39 de pavilioane naționale, 250 de delegații oficiale din 96 de țări, 62.000 de vizitatori din 150 de țări, 560 de jurnalişti internaţionali și peste 100 de conferințe.
A.I. este în centrul acestui Eurosatory 2024
Dar, pe coridoarele centrului expozițional Villepinte, printre vehiculele blindate expuse, sunt vizibile echipamentele evidențiate de conflictul din Ucraina , fie că sunt obuze sau rachete de tot felul, drone, sau sisteme antiaeriene.
Recomandări
Odată cu invazia vecinului său de către Rusia, multe țări, în special din Europa , și-au dat seama că sunt departe de a avea capacități și stocuri suficiente pentru a descuraja agresiunea sau a o înfrunta dacă este necesar .
Salonul beneficiază, așadar, de prezență record. 9 expozanți se află la pavilionul românesc, între care Bluespace technologie, Romarm, Cugir, Centrul pentru servicii de radiocomunicații sau Electromecanica Ploiești.
Ucraina este prezentă la salon?
Eurosatory este vitrina tehnologică pentru producătorii de arme. O întâlnire pe care Ucraina nu putea să o rateze. Cu toate acestea, producția să pentru a rezista Rusiei lui Vladimir Putin a devenit emblematică- este vorba, desigur, de drone, fie că sunt aeriene sau navale. Industriașii ucraineni care sunt prezenți sub steagul consorțiului de export techno Spets nu au venit să vândă, deoarece, desigur, pentru moment au restricții la export, dar au nevoie de investiții, de cooperare și de joint venture.
Odată cu războiul din Ucraina, multe țări, în special din Europa, și-au dat seama că sunt departe de a avea capacități și stocuri suficiente pentru a descuraja și a răspunde dacă este necesar. Cheltuielile globale de apărare, în continuă creștere din 2014, au urcat cu încă 9% în 2023 pentru a atinge suma record de 2.200 de miliarde de dolari, dintre care jumătate sunt destinate țărilor NATO, potrivit Institutului Internațional de Cercetare pentru Apărare (Sipri).
Curtea de Apel din Paris a autorizat aseară prezența la expozițe a reprezentanților sau intermediarilor companiilor israeliene. Sentința Curții de Apel din Paris vine la scurt timp după ce Tribunalul Comercial din Paris, la rândul său, a apreciat excluderea expozanților israelieni drept „ilicită”. Întârzierea deciziei face că revenirea expozanților israelieni să fie nerealistă.
Citește și
- David Popovici câștigă medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad
- Mâine va fi cea mai fierbinte zi a anului. În unele zone, maximele vor fi cuprinse între 37 și 40°C
- O proprietate inedită din America este listată la 300 de mil. $. Conacul are 32 de dormitoare și 28 de băi