• José Luis Martínez-Almeida a declarat joi că licențele Lime, Dott și Tier Mobility vor fi anulate începând din octombrie.
  • „S-a constatat că piața este incapabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie”, a declarat el.
  • Din mai 2023, consiliul municipal din Madrid a reglementat piața închirierii de e-scootere.

Madridul va interzice e-scooterele închiriate prin intermediul aplicațiilor mobile după ce cei trei operatori autorizați din oraș nu au reușit să pună în aplicare limite privind circulația clienților lor sau să controleze parcarea acestora, a declarat primarul capitalei spaniole, scrie The Guardian.

José Luis Martínez-Almeida a declarat joi că licențele Lime, Dott și Tier Mobility vor fi anulate începând din octombrie, adăugând că municipalitatea nu intenționează să acorde noi licențe niciunui alt operator.

„S-a constatat că piața este incapabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță pentru cetățeni”, a declarat el.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Sistemul de partajare a scuterului” a stârnit opoziție în orașele din întreaga lume din cauza conducerii imprudente și a parcării la întâmplare de către unii utilizatori.

Parisul a interzis închirierea de e-scootere anul trecut, după o consultare publică.

Din mai 2023, consiliul municipal din Madrid a reglementat piața închirierii de e-scootere, autorizând doar companiile Dott din Amsterdam, Tier Mobility din Germania și Lime din SUA, ale căror scutere sunt disponibile pe aplicația Uber. Acestea au fost autorizate să închirieze 2 000 de scutere fiecare.

Cei trei operatori trebuiau să ofere primăriei acces la datele lor și li s-a ordonat să implementeze o tehnologie care să oblige clienții să lase trotinetele în zonele autorizate și să îi împiedice să închirieze trotinete pe străzile rezervate pietonilor sau în apropierea parcurilor istorice.

Citește și