• „2024 nu este în discuţie cu impozite şi taxe. Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe”, a declarat Marcel Boloș.
  • El a adăugat că trebuie realizată o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar că acest lucru este în discuţie din 2025. 
  • „De fapt, 2024 a venit cu taxe pentru că de la 1 ianuarie au intrat multe taxe în vigoare”, a explicat Răzvan Botea.

Anul 2024 vine cu zero taxe, cel puțin asta spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. E respectul minim, decența minimă pentru mediul de afaceri, spune el. Potrivit acestuia, introducerea impozitului progresiv este un subiect de discuție pentru viitoarea reformă fiscală „care nu este atributul meu pe perioada acestui mandat”.

„2024 nu este în discuţie cu impozite şi taxe. Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe. Să fie clar. E respectul minim, decenţa minimă pentru mediul de afaceri şi nici nu ar fi corect şi cinstit”, a declarat Marcel Boloș. El a adăugat că trebuie realizată o reformă a sistemului de impozite şi taxe, dar că acest lucru este în discuţie din 2025.

„De fapt, 2024 a venit cu taxe pentru că de la 1 ianuarie au intrat multe taxe în vigoare, cel mai masiv pachet fiscal de după revoluție. Nu îi cred că e din respect pentru mediul de afaceri, ci pentru simplul fapt că există alegeri electorale și este bine să fim mai buni în ani electorali. Cam ăsta e motivul principal pentru care nu vom vedea foarte multe modificări fiscale în 2024 sau nu foarte mari, cel puțin. Deficitul bugetar este o problemă care va rămâne și după 2024 și analiștii financiari se așteaptă ca din 2025 să vedem din nou, creșteri de taxe”, a explicat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, la Aleph News.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și