• Zuckerberg crede că stăpânirea unei abilități este mai importantă decât o diplomă.
  • CEO-ul Meta spune că abilitatea pe care o stăpânești poate fi aplicată în diverse domenii.
  • Jamie Dimon a anunțat că a angajat 5000 de persoane, aceștia fiind foști deținuți.
  • Jamie Dimon, directorul general JPMorgan consideră că talentul nu iese doar din facultăți.

Mark Zuckerberg ia cuvântul. CEO-ul Meta vine cu o nouă abordare în piața de business și vrea să angajeze oameni care fac un singur lucru, dar îl fac bine. Pe scurt, renunță la ideea de a te angaja în compania lui doar dacă ai o diplomă.

CEO-ul Meta este de acord cu tot mai mulți directori din diverse companii care cred că (VO1) un anumit domeniu de studiu nu mai este la fel de important pentru a obține un loc de muncă pe piața muncii de azi, care este foarte competitivă. Cu alte cuvinte, aceștia consideră că nu toate domeniile de studiu sunt la fel de valoroase sau necesare pentru angajare în contextul actual al pieței muncii.

A fost întrebat de o jurnalistă de la Bloomberg, cam ce ar trebui să studieze copiii în zilele noastre, iar aici Zuckerberg a vrut să sublinieze importanța gândirii critice și a învățării valorilor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cred că cel mai important lucru este să înveți cum să gândești critic și să înveți valori când ești tânăr. Adică aceasta este oarecum o filozofie de angajare pe care o am și eu. Știi dacă oamenii au demonstrat că pot merge în profunzime și pot face un lucru foarte bine, atunci probabil au câștigat experiență, cum ar fi să învețe ceva și a-l duce la un nivel excelent, care este, în general, destul de aplicabil altor lucruri, a spus CEO-ul Meta.

CEO-ul a renunțat la Harvard și acum spune că că stăpânirea unei abilități este mai importantă decât o diplomă în afaceri sau economie, pentru că abilitatea asta pe care tu ești stăpân poate fi aplicată în diverse domenii.

Tot Zuckerberg a spus prin 2015 ceva super interesant și anume că el va angaja pe cineva să lucreze direct pentru el, numai dacă și el ar putea să eu lucreze pentru acea persoană, de aici tu ce întelegi? Că el caută oameni ale cărori valori sunt la fel cu cele ale companiei.

Jamie Dimon a angajat patru sau cinci mii de foști deținuți

Jamie Dimon, directorul general al JPMorgan. Recent a anunțat că gigantul de pe Wall Street a angajat patru sau cinci mii de foști deținuți pentru că el consideră că talentul nu iese doar din facultăți. Pe lângă el, Tim Cook a repetat că există o neconcordanță între competențele care ies din facultăți și competențele de care credem că avem nevoie în viitor.

Google, Microsoft, IBM și Apple au eliminat și ele toate cerințele de diplomă pe care le aveau de mult timp, tocmai în ideea de a elimina barierele la intrare și a recruta talente mai diverse.

Citește și