• Nvidia, Microsoft și Apple se află acum într-o cursă cu trei cai pentru primul loc, în timp ce se luptă, de asemenea, pentru a deveni prima firmă din lume cu o valoare de 4 trilioane de dolari.
  • Nvidia a pierdut poziția de lider după ce acțiunile sale au scăzut joi cu 3,5% în SUA.
  • Un factor cheie de urmărit este dacă Nvidia își poate menține poziția dominantă în domeniul Inteligenței Artificiale sau dacă cota sa de piață va fi erodată de rivalii săi.

Microsoft a recâștigat titlul de cea mai valoroasă companie publică din lume la doar câteva zile după ce a fost depășită de unul dintre rivalii săi, scrie Sky News.

Producătorul de cipuri Nvidia și-a pierdut poziția de lider după ce acțiunile sale au scăzut joi cu 3,5% în SUA, lăsând compania evaluată la 3,2 trilioane de dolari (2,5 trilioane de lire sterline). Acțiunile Microsoft au scăzut, de asemenea, ușor, dar au încheiat ziua de tranzacționare în valoare de 3,3 trilioane de dolari (2,6 trilioane de lire sterline).

Potrivit analiștilor, Nvidia, Microsoft și Apple se află acum într-o cursă cu trei cai pentru primul loc, în timp ce se luptă, de asemenea, pentru a deveni prima firmă din lume cu o valoare de 4 trilioane de dolari (3,2 trilioane de lire sterline). Nvidia a cunoscut o creștere rapidă a averii sale în ultimele luni, în mare parte datorită investițiilor sale timpurii în dezvoltarea de produse de Inteligență Artificială (A.I.).

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Marți, compania a urcat pe primul loc la bursă, în urma unei creșteri de 1.000% a prețului acțiunilor începând cu octombrie 2022, ajungând să fie evaluată la peste 3,3 miliarde de dolari (2,6 miliarde de lire sterline). Cu toate acestea, în timp ce unii comentatori cred că singura cale este în sus pentru companie, alții au pus la îndoială faptul că aceasta a fost supraevaluată.

Un factor cheie de urmărit este dacă Nvidia își poate menține poziția dominantă în domeniul Inteligenței Artificiale sau dacă cota sa de piață va fi erodată de rivalii săi, care investesc masiv în acest domeniu în timp ce se întrec în a recupera decalajul.

Gil Luria, un analist de la banca de investiții D.A. Davidson, a declarat: „Prudența cu privire la Nvidia vine din perspectiva pe termen lung. Acest tip de performanță este foarte greu de menținut”.

Citește și