• Compania care deține drepturile de salvare a navei Titanic începe o expediție pe epavă.
  • Expediția va folosi tehnologie modernă de imagistică și vehicule operate de la distanță.
  • Expediția include „sisteme de camere cu cea mai înaltă rezoluție instalate vreodată la fața locului”.

Compania care deține drepturile de salvare a Titanicului efectuează prima sa expediție la epava navei în ultimii 14 ani. Cei implicați în misiune au spus că au inimile grele, dar obiective înalte pentru această călătorie, programată la un an de la dezastrul unui submersibil care a implicat o altă firmă și a ucis cinci persoane.

Cum se va desfășura această expediție?

Expediția va folosi tehnologie modernă de imagistică și vehicule operate de la distanță pentru a capta imagini detaliate ale Titanicului, locul epavei și câmpul de resturi.

RMS Titanic Inc., o firmă cu sediul în Georgia, deține drepturile legale de a salva epava navei, care s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord în 1912. Prima expediție a companiei pe amplasament după 2010, a fost lansată vineri de la Providence, Rhode Island.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ne amintim de implozia mortală a unui submersibil experimental în drum spre Titanic, în iunie 2023. Dezastrul i-a ucis pe toți cei cinci oameni de la bord, inclusiv pe Paul-Henri Nargeolet, care era director de cercetare subacvatică pentru RMS Titanic.

Care este calendarul și programul acestei expediții pe Titanic?

Nava care se îndreaptă spre amplasament, Dino Chouest, va călători câteva zile pentru a ajunge la amplasament și este programată să se întoarcă în jurul datei de 13 august.

Lucrarea va permite companiei să ofere o analiză cuprinzătoare a stării actuale a epavei Titanicului și o evaluare detaliată a artefactelor care pot fi vizate în siguranță pentru recuperarea viitoare.

Nava este echipată cu două vehicule operate de la distanță, care vor fi folosite pentru a captura prima imagine cartografică de la un capăt la altul a câmpului de epavă și a locului de resturi. Expediția include sisteme de camere cu cea mai înaltă rezoluție instalate vreodată la fața locului.

Care au fost cauzele tragediei de anul trecut?

Garda de Coastă a SUA a convocat o anchetă la nivel înalt asupra a ceea ce s-a întâmplat, dar a durat mai mult decât se aștepta și nu este clar când se va încheia ancheta.

Citește și