• Naomi Campbell a fondat Fashion For Relief în 2005 pentru a combate sărăcia.
  • O parte din fondurile caritabile au fost folosite pentru cheltuieli personale ale lui Campbell.
  • Trei administratori, printre care și Naomi Campbell, au fost descalificați în urma anchetei.
  • Între aprilie 2016 și iulie 2022, doar 8,5% din cheltuielile totale ale organizației au fost destinate subvențiilor caritabile.

Naomi Cambell a fondat Fashion For Relief în 2005, cu scopul de a reduce sărăcia, însă doar o mică parte din cheltuielile totale ale organizației de caritate au fost direcționate către cauze bune.

O parte din fonduri au fost cheltuite pe tratamente spa și țigări.

Organizație caritabilă… fără caritate

Modelul în vârstă de 54 de ani a fondat Fashion For Relief, o organizație caritabilă care îmbină moda și filantropia, în 2005, dar o investigație a descoperit că doar o mică parte din bani a mers către cauze bune reale, conform Sky News.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Fashion For Relief a fost dizolvată și eliminată din registrul organizațiilor caritabile la începutul acestui an.

Campbell este unul dintre cei trei administratori ai organizației caritabile care au fost descalificați ca urmare a anchetei.

Comportamentul necorespunzător a inclus utilizarea fondurilor caritabile pentru a plăti șederea lui Campbell la un hotel de cinci stele din Cannes, Franța, precum și tratamente spa, room service și țigări.

Charity Commission, care înregistrează și reglementează organizațiile caritabile din Anglia și Țara Galilor, a deschis o anchetă privind Fashion For Relief în 2021.

Misiunea organizației de caritate a fost de a acorda subvenții altor organizații și de a oferi resurse pentru dezastre globale, în încercarea de a reduce sărăcia și de a promova sănătatea și educația.

Aceasta a organizat evenimente de strângere de fonduri pentru a genera venituri, inclusiv la Cannes și Londra.

Cu toate acestea, ancheta a constatat că, între aprilie 2016 și iulie 2022, doar 8,5 % din cheltuielile totale ale organizației au fost destinate subvențiilor caritabile.

Trei nopți la un hotel de cinci stele, țigări și tratamente de spa

Printre aceste cheltuieli neregulamentare se numără un zbor de 14.800 de euro de la Londra la Nisa pentru a transfera obiecte de artă și bijuterii la un eveniment de strângere de fonduri la Cannes în 2018.

Comisia a analizat, de asemenea, decizia de a cheltui 9.400 de euro din fonduri caritabile pentru un sejur de trei nopți la un hotel de cinci stele pentru Campbell.

În plus, aceasta a examinat cheltuielile efectuate de Campbell în valoare totală de aproape 7.940 EUR, pe lângă șederea la hotel, plătite de organizația caritabilă.

Aceste costuri au inclus tratamente spa, room service și achiziționarea de țigări și produse hoteliere.

Autoritatea de reglementare a declarat că administratorii au explicat că, de obicei, costurile hoteliere erau acoperite de un donator al organizației caritabile, prin urmare nu costau organizația caritabilă, dar nu au furnizat nicio dovadă în sprijinul acestei afirmații.

Citește și