• Acțiunile Nvidia au atins recorduri maxime miercuri, cu o evaluare bursieră de 3.000 de miliarde de dolari, depășind Apple și devenind a doua cea mai valoroasă companie din lume.
  • Nvidia se pregătește să împartă acțiunile zece pentru unu, începând cu 7 iunie, o mișcare ce ar putea atrage mai mulți investitori individuali.
  • Microsoft rămâne cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare de piață de 3,14 trilioane de dolari, în timp ce acțiunile sale au urcat cu 1,5%.

Acțiunile Nvidia au ajuns la recorduri maxime miercuri, cu evaluarea bursieră a producătorului de cipuri AI atingând pragul de 3.000 de miliarde de dolari și depășind Apple, pentru a deveni a doua cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Cel mai recent raliu al Nvidia vine în timp ce se pregătește să-și împartă acțiunile zece pentru unu, în vigoare din 7 iunie, o mișcare care ar putea crește atractivitatea pentru investitorii individuali.

Creșterea valorii bursiere a Nvidia peste cea a Apple subliniază o schimbare în Silicon Valley, unde compania co-fondată de Steve Jobs a dominat de când a lansat iPhone-ul în 2007.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Microsoft, cu sediul în Redmond, Washington, a rămas cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare de piață de 3,14 trilioane de dolari, în timp ce acțiunile sale au urcat cu 1,5%.

Microsoft cu sediul în Redmond, Washington, a rămas cea mai valoroasă companie din lume, cu o valoare de piață de 3,14 trilioane de dolari, în timp ce acțiunile sale au urcat cu 1,5%.

Stocurile Nvidia au crescut cu 147% până acum în 2024, cererea pentru procesoarele sale de vârf depășind cu mult oferta, deoarece Microsoft, Meta Platforms și proprietarul Google Alphabet se întrec pentru a-și dezvolta capacitățile de calcul AI și a domina tehnologia emergentă.

A crescut cu aproape 30% din 22 mai, când Nvidia a emis cea mai recentă prognoză a veniturilor. În sesiunea de tranzacționare de miercuri, acțiunile Nvidia au atins pentru scurt timp un record în cursul zilei de 1.223,59 USD, dându-i o valoare de 3.010 trilioane USD într-un moment în care Apple se ridica la aproximativ 3.005 trilioane USD. Acțiunile producătorului de cipuri au crescut ultima dată cu 4,9%, la 1.221,51 USD, oferind Nvidiei o valoare de piață de 3,004 trilioane USD.

Capitalizarea bursieră a Apple a fost ultima la 3,00 trilioane de dolari, deoarece acțiunile sale au urcat cu 0,7%.

Optimismul cu privire la AI a crescut miercuri stocurile de cipuri, cu indicele de cip PHLX cu aproximativ 4%. Super Micro Computer, care vinde servere optimizate AI construite cu cipuri Nvidia, a crescut cu aproape 5%.

CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a făcut săptămâna aceasta subiectul acoperirii din perete la perete la televiziunea taiwaneză și a fost aglomerat de participanți când a vizitat târgul de tehnologie Computex din Taipei, unde s-a născut înainte de a se muta în Statele Unite.

În timp ce Nvidia se bucură de un val de entuziasm AI pe Wall Street, Apple se luptă cu cererea slabă pentru iPhone-uri și concurența dură din China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Unii investitori consideră Apple, de asemenea, ca fiind în urmă cu alte grele tehnologice, în timp ce se grăbesc să integreze funcții AI în produsele și serviciile lor.

Citește și