• Nvidia a depășit pentru scurt timp Apple ca fiind cea mai valoroasă companie din lume vineri, cu o evaluare de 3,53 trilioane de dolari.
  • Creșterea Nvidia a fost alimentată de GPU-urile sale care permit Inteligența Artificială, crescând valoarea sa de piață cu 3,1 trilioane de dolari de la lansarea ChatGPT.
  • Analiștii preconizează că acțiunile Nvidia ar putea eclipsa o evaluare de 4 trilioane de dolari, pe fondul cererii puternice de tehnologie A.I.

Nvidia a eclipsat pentru scurt timp Apple și a devenit vineri cea mai valoroasă companie din lume. Este prima dată când Nvidia este cea mai mare companie din lume de la jumătatea lunii iunie, scrie Yahoo Finance.

Acțiunile Nvidia au crescut vineri cu până la 3%, ajungând la un maxim intrazilnic de 144,13 dolari, ceea ce a catapultat evaluarea sa de piață la 3,53 trilioane de dolari. În schimb, Apple a crescut cu mai puțin de 1%, având o evaluare de piață de 3,52 trilioane de dolari.

De atunci, acțiunile Nvidia și-au redus câștigurile la aproximativ 1% și se tranzacționează cot la cot cu evaluarea Apple, la 3,52 trilioane de dolari, față de 3,53 trilioane de dolari la ora 1:24 p.m., conform datelor YCharts. Dimensiunea masivă a Nvidia este o dovadă a ascensiunii sale rapide de când OpenAI a lansat prima sa versiune a ChatGPT în noiembrie 2022.

Recomandări

GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
ISRAELUL ATACĂ IRANUL
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
TRUMP, VIZAT DE HACKERI
SINGURĂTATEA CA BOALĂ
SE SCHIMBĂ ORA

De atunci, acțiunile Nvidia, care furnizează lumii tehnologiei cipuri GPU care permit Inteligența Artificială, au adăugat 3,1 trilioane de dolari la evaluarea lor de piață, prețul acțiunilor lor crescând cu peste 740%.

Wall Street crede că câștigurile pot continua, unii analiști așteptându-se ca acțiunile să eclipseze în curând o evaluare de 4 trilioane de dolari.

Săptămâna trecută, analiștii Bank of America și-au majorat ținta de preț pentru Nvidia la 190 de dolari, menționând o creștere puternică și o „oportunitate generațională”, pe măsură ce își mărește avansul în domeniul A.I.

Citește și