• Acțiunile au crescut cu peste 170% în acest an.
  • Cea mai recentă mișcare ascendentă a dus valoarea sa de piață la 3,326 mld. dolari.
  • Aceasta atinsese 2trn de dolari în februarie.

Microsoft a fost detronată în mod dramatic de la poziția de cea mai valoroasă companie publică din lume. Nvidia, care depășise Apple pe locul doi abia la începutul acestei luni, a detronat Microsoft în timpul tranzacțiilor de marți, când acțiunile sale au crescut cu peste 3%, scrie Sky News.

Acțiunile au crescut cu peste 170% în acest an, având în vedere poziția de lider a producătorului de cipuri în cursa inteligenței artificiale (A.I.), cu 80% din piața procesoarelor. Cea mai recentă mișcare ascendentă a dus valoarea sa de piață la 3,326 mld. dolari.

Aceasta atinsese 2trn de dolari în februarie. Ascensiunea meteorică a companiei marchează o altă etapă importantă în sectorul tehnologic, pe care Apple l-a dominat de când a lansat iPhone în 2007.

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Apple și-a pierdut coroana în favoarea Microsoft abia la începutul acestui an, deoarece îngrijorările legate de cererea de iPhone au cântărit asupra acțiunilor.

Investiția făcută de Microsoft în OpenAI, producătorul ChatGPT, în aceeași perioadă, a fost considerată benefică pentru acțiunile sale, deoarece a preluat un avans timpuriu în domeniul inteligenței artificiale generative.

Analiștii au declarat că cererea pentru acțiunile Nvidia a fost stimulată la începutul acestei luni de o divizare a acțiunilor care a creat mai multe acțiuni și le-a făcut mai atractive pentru investitorii individuali. Acestea costau peste 1.000 de dolari fiecare înainte de divizarea din 7 iunie.

Citește și