• O distilerie din Anglia produce gin din Mărul lui Newton.
  • Cambridge Distillery e cunoscută pentru tehnica de distilare în vid.
  • Pomul original al lui Newton face mere și dup 400 de ani.
  • Copia pomului lui Newton a fost distrus de furtună acum 2 ani.
  • O sticlă de 0.5L de gin făcut din merele lui Newton costă peste 40$.
  • Distileria a creat un gin inspirat de călătoria lui Charles Darwin.

La un pahar cu Newton. Cât cer englezii pentru ginul făcut din mărul gravitației? La Cambridge Distillery, gravitația nu se limitează doar la teorie! Fabrica de băuturi spirtoase a câștigat reputația de „cea mai inovatoare distilerie din lume” datorită tehnicii sale de distilare în vid și a combinației de ingrediente unice, scrie BBC.

Unul dintre cele mai remarcabile produse ale distileriei este Curator’s Gin. Băutura e făcută din lavandă, lămâie, rozmarin, ghimbir și ingredientul special: mere crocante din copia copacului lui Newton.
in păcate copia mărului a fost afectată de o furtună puternică acum 2 ani, dar fondatorii distileriei au suficiente mere pentru a continua producția până va crește noul puieț. Arborele original încă rezistă și produce mere chiar și după 400 de ani. Prețul unei sticle de gin ajunge la peste 40 de lire pentru jumătate de litru.

Dar imaginația distilatorilor nu s-a oprit doar la pomul lui Newton, s-au inspirat și din călătoria lui Charles Darwin și au creat un gin specific dintr-o combinație de plante și condimente. Au fost selectate frunze de scorțișoară, arpaș, căpșuni sălbatice și baccharis care te duc direct in secolul al 19-lea.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Cambridge Distillery nu se oprește aici; continuă să exploreze noi teritorii cu ginuri inspirate de călătoria lui Charles Darwin. Prima lansare din seria Darwin, Americas Herbarium, aduce arome de plante și condimente care reflectă călătoria globală a lui Darwin.William Lowe, distilator și co-fondator , folosește metode din secolul al 17-lea pentru a distila fiecare ingredient la temperatura perfectă. Rezultatul? Ginul Curator’s Gin, cu mere de la arborele lui Newton și arome deosebite. Distileria este cunoscută pentru ginurile sale unice La Cambridge Distillery, legea gravitației lui Newton se resimte în fiecare sticlă de gin
Distileria este cunoscută pentru ginurile sale unice, inclusiv unul cu mere de la pomul lui Newton – care, din păcate, a fost stricat de furtuna Eunice.

Legea gravitației a lui Newton este încă palpabilă la o distilerie revoluționară din Anglia. În timp ce copacul original încă stă în picioare și dă roade în mod miraculos după mai bine de 400 de ani, distileria produce gin din merele lui Newton. Distileria este renumită pentru producerea unora dintre cele mai unice ginuri din lume.

Citește și