• Arutyunyan a încercat să dezvolte o pizza care să reflecte amestecul bogat de culturi din Dubai.
  • Este un amestec care, pe hârtie, ar putea părea neobișnuit pentru o pizza.
  • Când bucătarii Dodo Pizza au pregătit și au lansat preparatul, acesta a cucerit rapid clienții.

Spartak Arutyunyan, șeful dezvoltării meniului la filiala Dodo Pizza din Dubai, a avut o idee unică: să creeze o pizza care să reprezinte fuziunea culturală a populației diverse din Dubai. Pentru a realiza acest lucru, el a apelat la o sursă neașteptată de inspirație – ChatGPT al OpenAI. Rezultatul? O rețetă de pizza care a devenit un succes major în rândul clienților, scrie Financial Express.

Arutyunyan a încercat să dezvolte o pizza care să reflecte amestecul bogat de culturi din Dubai deoarece imigranții reprezintă o mare parte din populația orașului. ChatGPT a venit apoi cu un amestec unic de topping care includea pui arab shawarma, paneer indian la grătar, ierburi Za’atar din Orientul Mijlociu și un strop de sos tahini. Este un amestec care, pe hârtie, ar putea părea neobișnuit pentru o pizza. Dar când bucătarii Dodo Pizza au pregătit și au lansat preparatul, acesta a cucerit rapid clienții.

„Am lansat-o și a fost de fapt un mare succes. Este încă în meniu”, a declarat Spartak în raport. Amestecul inovator de arome a fost o încântare neașteptată atât pentru bucătari, cât și pentru iubitorii de pizza. Chiar și Spartak a recunoscut că, în calitate de bucătar, nu ar combina în mod normal aceste ingrediente, dar rezultatul a fost surprinzător de bun.

Recomandări

BEBINCA LOVEȘTE SHANGHAI
SITUAȚIA DIN GAZA E O CATASTROFĂ
BIBI: „HOUTHI VOR PLĂTI”
ÎNCEPE PROCESUL TIKTOK
HARRIS CONDAMNĂ ATACUL
META ANTRENEAZĂ A.I.

Succesul pizza creată de ChatGPT evidențiază posibilitățile distractive și creative pe care A.I. le poate oferi, în special în lumea culinară. Cu toate acestea, Spartak a subliniat că, deși A.I. poate fi un instrument excelent pentru experimentarea cu rețete noi, nu ar trebui să dicteze un meniu întreg.

Citește și