• Restaurantele ar putea funcționa în weekend cu o capacitate de 30%
  • Rata de infectare a scăzut sub 3 persoane infectate la o mie de locuitori, în București
  • În 2020, Daniel Mischie a pierdut aproape 20 de milioane de euro

Rău cu rău, dar mai rău fără rău. Patronii de restaurante se bucură că vor putea funcționa măcar cu o capacitate de 30%. Nici nu se gândesc deocamdată la profit, ci la supraviețuire.

Daniel Mischie spune că pierderile nu mai pot fi recuperate. Și, cel mai important, nici angajații. A pierdut în jur de o mie.

„În anul 2019, în vara lui 2019 grupul nostru de restaurante a avut 1620 de angajați într-o lună de vârf. Astăzi, în cadrul grupului mai activează 650 de oameni. În momentul în care încasările sunt doar, presupunem 30%, având în vedere numărul de locuri, atunci evident, profitabilitatea nici nu poate fi vorba de ea.

Recomandări

DE LA TABU, LA TABLĂ
ICON OF THE YEAR
HARRIS VS. TRUMP
CÂȚI INFLUENCERI AVEM?
MUSK DONEAZĂ PT TRUMP
CLONAREA ANIMALELOR

Grupul nostru de restaurante a înregistrat pierderi aproape de 20 de milioane de euro. Din păcate, aceste pierderi nu vor putea fi acoperite niciodată”.

De aceeași părere este și Cătălin Mahu, proprietar de restaurant: „Nu poți să ai cheltuieli de 100%: personal, chirii, utilități și tu să încasezi pe 30% și să vrei să-ți recuperezi pierderile. Eu nu cred că strict pe o balanță contabilă cee ace se va întâmpla în anul acesta 2021 va acoperi ceea ce s-a pierdut în 2020”.

Industria HoReCa a pierdut în 2020 peste 80% din cifra de afaceri, dar și jumătate din angajați. Patronii din Capitală pot să-și redeschidă restaurantele, cel mai probabil din weekend, cu o capacitate de 30%, dar, să nu uităm, cheltuielile sunt de 100%.