• Familiile din București alocă cele mai multe resurse financiare pentru îmbrăcăminte, medicamente, benzină, articole de îngrijire personală.
  • Cele mai mari cheltuieli pe familiile din Cluj se fac tot pe îmbrăcăminte, pe primul loc, după care urmează lemnele și cărbunii, încălțăminte.
  • La Iași au prioritate cheltuielile pentru lemne și cărbuni, îmbrăcăminte, medicamente, încălțăminte.

Pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică pe anul 2022, aflăm pe ce cheltuie familiile cei mai mulți bani, în funcție de zona geografică în care locuiesc.

Conform tabelului pus la dispoziție de Institutul Național de Statistică, familiile din București alocă cele mai multe resurse financiare pentru îmbrăcăminte, medicamente, benzină, articole de îngrijire personală. Cele mai mari cheltuieli pe familiile din Cluj se fac tot pe îmbrăcăminte, pe primul loc, după care urmează lemnele și cărbunii, încălțăminte, medicamente și benzină. Cele mai mici sume sunt alocate pentru hrana păsărilor și animalelor de casă, bijuterii, unelte de grădinărit și plante, aparate electrocasnice.

Familiile din Timiș cheltuie cel mai mult tot pentru îmbrăcăminte, medicamente, carburant, încălțăminte și parfumuri, iar cel mai puțin alocă pentru articole de grădinărit, covoare, bijuterii, mobilă, jucării și jocuri pentru copii. La Iași au prioritate cheltuielile pentru lemne și cărbuni, îmbrăcăminte, medicamente, încălțăminte.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

O „hartă” a banilor cei mai mulți pe care-i plătim, dar și a celor mai mici sume alocate poate spune multe despre prioritățile locuitorilor din fiecare regiune. În toate regiunile cheltuielile cu tutunul afectează bugetul foarte serios. Din cauză că gospodăriile au resurse limitate la dispoziție, consumul de tutun le face să aloce mai puțin pentru alte articole cum ar fi îmbrăcămintea, educația și îngrijirea medicală. Asta este mai ales valabil pentru gospodăriile cu venituri mici, pentru care presiunea asupra bugetului este și mai mare.

Citește și: