• Gen Z și milenialii preferă să cheltuie mai mult pe vacanțe și experiențe unice.
  • 3 din 5 tineri deja și-au plănuit vacanțe pentru vara aceasta și sunt dispuși să plătească mai mult decât în 2023.
  • Sondajul Bankrate arată că tinerii își finanțează vacanțele scumpe din credite de nevoi personale.

Tinerii din generația Z fac alegeri diferite față de generațiile trecute când vine vorba de bani. Un sondaj Bankrate arată că tinerii cheltuie mai mult pe vacanțe și experiențe de neuitat decât pe lucruri materiale.

E adevărat că tinerii își cheltuie banii altfel decât generațiile trecute. Gen Z și milenialii preferă să cheltuie mai mult pe vacanțe și experiențe unice. 3 din 5 tineri deja și-au plănuit vacanțe pentru vara aceasta și sunt dispuși să plătească mai mult decât în 2023. Doar 40% dintre adulții Gen X și boomeri și-au plănuit vacanțe și nu doresc să plătească la fel de mult ca noua generație. De asemenea, sondajele arată că lucrurile materiale nu sunt o prioritate pentru tineri și preferă să cumpere haine de la second hand-uri. În plus, tinerii dau mai mulți bani pe concerte, ieșiri cu prietenii sau chiar pe dating.

De unde au bani tinerii să își plătească aceste vacanțe scumpe?

Sondajul Bankrate arată că tinerii își finanțează vacanțele scumpe din credite de nevoi personale. 42% dintre Gen Z și 47% dintre mileniali se îndatorează la bancă special pentru aceste vacanțe. Motivul principal ar fi faptul că se compară cu stilul de viață extravagant al influencerilor. Mulți dintre cei din generația z apelează la carduri de credit care dau și puncte bonus pentru călătorii și alte beneficii de travel. Pe de cealaltă parte, generațiile mai vechi nu fac credite pentru vacanțe scumpe dar au mai multe credite pentru case și alte cheltuieli. Sondajele arată că generația tânără nu se îndatorează atât de mult cum o faceau celelalte generații.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și