• Peste 100 de investitori în capital de risc și-au exprimat sprijinul pentru Kamala Harris pe un nou site, VCsForKamala.org
  • Mișcarea vine după ce jucători cheie din Silicon Valley, precum Elon Musk și Marc Andreessen și-au exprimat sprijinul pentru Trump.
  • Harris, născută în California, caută să construiască un „momentum” în lumea tech.

Câteva dintre cele mai grele nume de la Silicon Valley și-au anunțat miercuri efortul de a o sprijini pe Kamala Harris, pentru a echilibra balanța care tinde să încline spre republicani, scrie Business Insider.

Peste 100 de investitori în capital de risc au promis să voteze și să strângă donații pentru Harris, potrivit noului site VCsForKamala.org.

Printre semnatari se numără Reid Hoffman, co-fondator al Linkedin; Ron Conway, un așa-zis investitor „super angel” și Mark Cuban.

Recomandări

JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN
SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
TAYLOR FURĂ PRIVIRE LA US OPEN
A.I. AR PUTEA COMBATE CANCERUL
LA PENSIE ÎN EUROPA
CE ȘTIM DESPRE IPHONE 16

Investitorii în capital de risc care au semnat în sprijinul Kamalei Harris au aproximativ 150 de miliarde de dolari în active gestionate, a declarat Leslie Feinzaig, director general al firmei Graham & Walker și unul dintre principalii organizatori al acestei mișcări, într-o postare pe X.

„Suntem pro-business, pro-visului american, pro-antreprenoriatului și pro-progresului tehnologic”, scria într-o declarație pe site-ul VCsForKamala.

„Credeam de asemenea că democrația este coloana vertebrală a națiunii noastre”.

Declarația spune că instituțiile puternice sunt parte integrantă a tuturor industriilor și sunt „în joc în aceste alegeri”.

Site-ul include, de asemenea, un link pentru a semna acest angajament și pentru a dona pentru campania lui Harris.

Un grup de investitori în capital de risc de dreapta și-au exprimat sprijinul pentru Donald Trump și JD Vance, care a fost la rândul său investitor în capital de risc.

Elon Musk și investitorii Marc Andreessen, Ben Horowitz și David Sack au fost în mod special susținători vocali ai lui Trump.

VCsForKamala a fost în mare parte creat ca un răspuns la avanalanșa de tweet-uri de la investitori care-l sprijină pe Trump, a spus Leslie Feinzag pentru New York Tims.

„Ei nu vorbesc în numele meu”, a spus ea, referindu-se la Musk și alți lideri de dreapta de la Silicon Valley. „Ei nu vorbesc în numele majorității dintre noi. Și ei nu vorbesc în numele fondatorilor”.

O declarație de pe pagina de înregistrare scrie: „Să le arătăm fondatorilor că nu toți investitorii au devenit MAGA”.

Harris, care s-a născut în Oakland, California și este cunoscută ca un politician pro-business, are o legătură mai puternică cu această zonă decât a avut-o Biden.

Deși Vance s-a străduit să atragă investitorii, Harris se mândrește cu relațiile de prietenie cu unele personalități din domeniul tehnologiei și are oportunitatea de a-i „stimula” pe susținătorii din industrie.

Harris va avea ocazia să testeze acest sprijin într-un eveniment planificat de strângere de fonduri luna viitoare, în Silicon Valley.

Citește și