• Efectele săptămânii mai scurte de lucru s-au dovedit a fi benefice pen­tru angajaţi şi companii.
  • La finalul experimentului, anga­ja­ţii au raportat că se bucură de o să­nătate fizică şi mintală îmbunătăţită.
  • Cel puţin 89% din firmele res­pec­tive păstraseră politica de patru zile de muncă.

La un an de la încheierea celui mai mare test din lume privind săptămâna de lucru de patru zile, marea majoritate a companiilor care au luat parte continuă să le permită angajaților lor să lucreze o săptămână mai scurtă, iar mai mult de jumătate au făcut această schimbare permanentă, scrie CNN.

Timp de şase luni în perioada iunie-decembrie 2022, angajaţii a 61 de organizaţii din Marea Britanie au muncit 80% din programul obiş­nuit, pentru aceleaşi salarii, angajân­du-se în schimb să-şi efectueze 100% din sarcinile de muncă.

Cel puţin 89% din firmele res­pec­tive păstraseră politica, iar cel pu­ţin 51% făcuseră trecerea la săptă­mâ­na de lucru de patru zile perma­nent la finalul anului 2023, relevă un raport publicat de unii din organi­zatorii experimentului.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Efectele săptămânii mai scurte de lucru s-au dovedit a fi benefice pen­tru angajaţi şi companii într-un procent covârşitor, se arată în raportul publicat de Autonomy.

La finalul experimentului, anga­ja­ţii au raportat că se bucură de o să­nătate fizică şi mintală îmbunătăţită, un echilibru mai bun între muncă şi viaţă şi o satisfacţie mai mare legată de viaţă în general.

Citește și