• Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 33% în luna aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Mașinile pe benzină au înregistrat o creştere de 29%, pe diesel 27%.
  • Mașinile electrice are un salt de 46%.

Ne plac tot mai mult mașinile noi. Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 33% în luna aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut. Mașinile pe benzină au înregistrat o creştere de 29%, pe diesel 27%, iar mașinile electrice are un salt de 46%. Bogdan Alecu, editor senior ZF, spune că acesta este impactul înjumătățirii primei Rabla Plus, asupra cererii de mașini eco în 2024.

Pe de altă parte, autoturismele „verzi”, respectiv cele electrice (100% şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă) deţineau, în aprilie 2024, o cotă de piaţă de 23,5%, care depăşeşte cu 11,3 puncte procentuale cota deţinută de motoarele diesel, care include şi motorizările mild hybrid diesel.

„Vedem două trenduri opuse. Trebuie să subliniez un lucru că piața este dependentă de programul Rabla, atât cel clasic, cât și Rabla Plus, și în funcție de bugetul său, vedem o creștere sau o scădere a numărului de înmatriculări. Am văzut la începutul anului înjumătățirea Rablei Plus, de la 10.000 de euro la 5.000 de euro și un recul pe piața mașinilor electrice”, a explicat Bogdan Alecu, editor senior ZF, la Aleph News.

Recomandări

„HARRY NU POATE GARANTA SIGURANȚA FAMILIEI”
CUM AJUNGI LA „PORTALUL SPRE IAD”?
A.I.-UL ADUCE TOT MAI MULTE PROBLEME
BIDEN ASIGURĂ ALEGĂTORII DE CÂȘTIG
CEA MAI MARE TIPOGRAFIE A UCRAINEI A FOST ATACATĂ
ZELENSKI CERE MAI MULTE ARME

Citește și

Citește și