• Bitcoin crește cu 10% ieri, în urma apariției unui fake news despre aprobarea ETF-ului.
  • Larry Fink dezminte zvonul legat de aprobarea ETF-ului BTC Spot Blackrock.
  • Între timp prețul s-a întors în jurul pragului de 28.000 de dolari.

Piața cripto navighează pe ape învolburate. În urma fake-news-ului publicat de redacția Cointelegraph legată de aprobarea unui ETF Spot al Blackrock pe Bitcoin, prețul celui mai mare criptoactiv crește cu peste 10% în 5 minute.

Larry Fink, CEO-ul celui mai mare fond de investiții de pe planetă dezminte la 30 de minute știrea.
Reacția pieței? În același interval de timp prețul se întoarce în jurul pragului de 28.000 de dolari.

Hai să facem un mic timeline al evenimentelor de ieri.
Cointelegraph, una dintre cele mai mari publicații din zona cripto postează pe X, fostul Twitter că SEC, autoritatea americană care reglementează bursele americane, dă undă verde ETF-ului Blackrock, care urmărește prețul spot al Bitcoin. Ceea ce ar da o legitimitate uriașă criptoactivelor. Vorbim despre cel mai mare fond de investiții de pe planetă.

Recomandări

IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
DISCUȚIILE CONTINUĂ
ISHIBA CÂȘTIGĂ
NETANYAHU A VENIT CU VIZUALE...
ZELENSKI SE VEDE CU TRUMP
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA

Peste 9400 de miliarde de dolari sub administrare. Și dețin aproximativ 10% din companiile care fac parte din S and P five hundred. Revin. În urma apariției acestei știri, Bloomberg și Reuters preiau informația, iar în 5 minute prețul Bitcoin urcă la 30.000 de dolari. În aproximativ 30 de minute, Blackrock dă un comunicat că știrea este falsă, iar CEO-ul Larry Fink dezminte la Fox Business știrea. Prețul se întoarce apoi la pragul de 28.000 de dolari.

În 2021, Litecoin urca cu 30% în urma unui fake-news legat de faptul că, Walmart va accepta plata în Litecoin. Tot în 2021, XRP urca cu 5%. Motivul? Același. Informații false. Mai aduc aminte un ultim caz, tot legat de Bitcoin. Acesta urca cu 5% în 15 minute, în urma altei știri false, care spunea că al 3-lea cel mai mare retailer din statele Unite, Kroger – va accepta plata în Bitcoin.

Citește și