• Tinerii beneficiază de reduceri de taxe între 100% și 25% în primii 10 ani.
  • Guvernul de centru-dreapta vrea să oprească exodul de creiere.
  • Măsura se aplică și străinilor care vin să lucreze în Portugalia.

În timp ce toate țările dezvoltate se plâng că duc lipsă de populație și forță de muncă tânără, dar nu fac nimic ca să schimbe această realitate, Portugalia face cea mai îndrăzneață mișcare de până acum: devine paradis fiscal pentru tineri și-i scutesc de taxe timp de un deceniu. Guvernul de centru-dreapta de acolo vrea ca-n felul ăsta să oprească exodul de creiere, scrie MSN.

Planul e simplu: primul an pentru cei proaspăt intrați pe piața muncii va fi complet fără taxe iar apoi vor beneficia de reduceri importante din impozitul pe venit, care crește treptat până în al 10-lea an de muncă. Măsura îi vizează pe cei sub 35 de ani și se aplică și străinilor care vin în țară.

Măsura este menită să combată factorii care îi determină pe tinerii portughezi să emigreze, inclusiv taxele ridicate, salariile mici și costurile mari pentru locuințe. Planul prevede scutiri progresive, începând cu o reducere de 75% a impozitului în primii trei ani de muncă, urmată de scutiri de 50% între anii cinci și șapte, și 25% între anii opt și zece.

Recomandări

ISRAELUL AMENINȚĂ IRANUL
PÎRVULESCU, VIZAT DE DNA
PREMIUL NOBEL PENTRU PACE
PÎRVULESCU LA DNA
STATISTICI SUMBRE ÎN RO
PAGUBE DUPĂ MILTON

Cu toate acestea, Fondul Monetar Internațional a avertizat că impactul acestor stimulente fiscale asupra migrației rămâne incert.

Citește și