• Un sindicat important de la Samsung Electronics a declarat miercuri că lucrătorii săi vor intra în grevă pentru prima dată în istorie.
  • „Nu mai putem suporta persecuția împotriva sindicatelor. Declarăm o grevă în fața neglijenței companiei față de muncitori”, a declarat sindicatul.
  • Această grevă va fi prima din istoria grupului, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Un sindicat important de la Samsung Electronics a declarat miercuri că lucrătorii săi vor intra în grevă pentru prima dată în istorie, ceea ce ar putea amenința lanțurile de aprovizionare cu semiconductori cheie, scrie AFP.

„Nu mai putem suporta persecuția împotriva sindicatelor. Declarăm o grevă în fața neglijenței companiei față de muncitori”, a declarat sindicatul, în cadrul unei conferințe de presă transmise în direct.

„Am încercat să rezolvăm problema prin dialog”, a declarat sindicatul, care reprezintă circa 20% din forța de muncă a grupului, adică aproximativ 28.000 de persoane. De asemenea, sindicatul a acuzat conducerea de „ingerință din partea companiei în lupta pașnică pe care am dus-o până în prezent”.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Samsung Electronics este nava amiral a gigantului Samsung Group, de departe cel mai mare dintre conglomeratele familiale care domină a patra economie a Asiei. Conducerea și sindicatele negociază salariile încă din ianuarie, dar nu au reușit să depășească divergențele.

Această grevă va fi prima din istoria grupului, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume și unul dintre puținii producători de cipuri de mare capacitate folosite pentru inteligența artificială generativă.

Samsung Electronics și-a majorat de aproape zece ori profitul operațional în primul trimestru al anului 2024, datorită vânzărilor puternice ale acestor produse avansate de inteligență artificială.

Producătorii sud-coreeni de cipuri, în frunte cu Samsung, au înregistrat profituri record în ultimii ani, pe măsură ce prețurile produselor lor au crescut vertiginos.

Citește și