• Scopul este de a încărca un vehicul electric în aproximativ cinci minute, făcând experiența practic imposibil de distins de cea a alimentării unei mașini cu combustibili tradiționali.
  • Printre provocările care stau în calea atingerii obiectivului de cinci minute se numără riscurile sporite de siguranță, durata de viață mai scurtă a bateriilor.
  • „Sună foarte bine să poți încărca o mașină în doar cinci minute, însă acest lucru costă”, a explicat Bogdan Alecu, senior editor ZF, la Aleph News.

Producătorii de baterii caută soluții pentru a reduce anxietatea privind autonomia mașinilor electrice, propunând încărcări ultrarapide de doar 5 minute. Această tehnologie ar putea ajunge la timpi similari cu alimentarea mașinilor pe benzină, ceea ce ușurează tranziția către mașinile electrice și încurajează folosirea lor pe scară largă. Pe de altă parte, Bogdan Alecu, senior editor ZF, spune că dacă vom putea încărca un EV în 5 minute, bateria se va degrada mai rapid, iar pe termen mediu, graba ne va costa mult mai mult.

Sună foarte bine să poți încărca o mașină în doar cinci minute, însă acest lucru costă. Pe de o parte, mașina trebuie să fie una pe tehnologie de 800 de volți, care este una destul de costisitoare. De asemenea, și bateria este una mai scumpă, care să accepte o astfel de tehnologie. Un element foarte impotant, să nu uităm un lucru, orice baterie care se încarcă repede se descarcă ceva mai repede și își scurtează viața”, a explicat Bogdan Alecu, senior editor ZF, la Aleph News.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
TIMBERLAKE VINE LA EC

Citește și