• Profitul Tesla din al doilea trimestru a scăzut cu 45%, la 1,48 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
  • Vânzările globale de E.V-uri ale companiei au scăzut în timpul trimestrului, cu 4,8% față de anul trecut, în ciuda reducerilor de prețuri și a ofertelor de finanțare cu dobândă redusă.
  • Pentru prima jumătate a anului 2024, Tesla a vândut aproximativ 831.000 de vehicule în întreaga lume.

Venitul net al Tesla din al doilea trimestru a scăzut cu 45%, la 1,48 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda unei creșteri de 2% a veniturilor, la 25,5 miliarde de dolari, care a depășit estimările Wall Street.

Vânzările globale de E.V-uri ale companiei au scăzut în timpul trimestrului, cu 4,8% față de anul trecut, în ciuda reducerilor de prețuri și a ofertelor de finanțar e cu dobândă redusă, scrie AP.

Aceasta a fost a doua scădere trimestrială consecutivă a venitului net al Tesla. Marja de profit brut a companiei a ajuns la 18%, de la 18,2% în urmă cu un an și un vârf de 29,1% în primul trimestru din 2022.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Tesla a declarat că a înregistrat venituri trimestriale record „în ciuda unui mediu operațional dificil”.

Pentru prima jumătate a anului 2024, Tesla a vândut aproximativ 831.000 de vehicule în întreaga lume, cu mult sub așteptările lui Elon Musk de peste 1,8 milioane pentru întregul an.

Citește și