• Numărul milionarilor din Hangzhou s-a dublat în ultimul deceniu.
  • Orașul chinez se află în fruntea listei Henley & Partners cu orașele în care numărul milionarilor crește cel mai rapid.
  • Încă două orașe chineze, trei orașe din SUA și două orașe indiene s-au clasat în primele zece.

Hangzhou din sud-estul Chinei se află în fruntea listei orașelor în care numărul milionarilor crește cel mai rapid, potrivit unui nou raport, scrie Business Insider.

Numărul de persoane care dețin milioane s-a dublat între 2012 și 2022, conform raportului Henley & Partners. Primele zece includ, de asemenea, două orașe din China, trei orașe din SUA, două orașe indiene și un oraș în fiecare Vietnam și Emiratele Arabe Unite.

Potrivit raportului, Hangzhou are aproximativ 30.400 de oameni care au mai mult de 1 milion de dolari, inclusiv 98 de rezidenți care au mai mult de 100 de milioane de dolari. Doisprezece dintre acești oameni sunt miliardari.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Hangzhou este capitala provinciei Zhejiang și are o populație de peste 10 milioane de locuitori. Orașul-port, situat de-a lungul fostei rute comerciale Drumul Mătăsii, se află la aproximativ 700 de mile de Beijing și la 100 de mile de Shanghai.

Între timp, Austin este cel mai înalt oraș din SUA pe lista Henley & Partners, ocupând locul al doilea. La fel ca și Hangzhou, numărul milionarilor din capitala texană s-a dublat cu mult în ultimul deceniu. Multe întreprinderi și lucrători s-au mutat în statul Lone Star în timpul pandemiei din cauza creșterii muncii la distanță și datorită taxelor scăzute din Texas.

Citește și