RAPORT. Piața cafelei de specialitate ajunge la 51 miliarde de dolari în 2030. Lanțurile din România au deschis 500 de cafenele în ultimii 5 ani


Piața globală a cafelei de specialitate va ajunge la 51 de miliarde de dolari până în 2030, arată un raport ResearchAndMarkets.


Expansiunea pieței va fi alimentată de preferința în creștere pentru cafeaua gata de băut și cafeaua premium și de creșterea numărului de cafenele la nivel global. Clienții caută cafea de specialitate pentru că vor o cafea aromată și de înaltă calitate, dar și pentru că apreciază practicile de aprovizionare etice și sustenabile.

Consumatorii caută experiențe unice, iar cafenelele specializate sunt destinații sociale foarte populare. Iau și sănătatea în calcul. Cafeaua de specialitate utilizează boabe de calitate superioară și procese de prăjire mai rafinate. E o tendință amplificată în ultimii ani și de social media, unde apar permanent produse și trenduri noi.

România este pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește consumul de cafea, cu mai puțin de o ceașcă pe zi, arată o analiză cafely.com.

Piața cafenelelor de la noi s-a dublat şi crește în continuare. Lanțurile de cafenele au deschis peste 500 de unități în ultimii cinci ani. Industria e dominată clar de concepte autohtone, sunt puține lanțuri internaționale.

Exit mobile version