Rata șomajului a ajuns, în octombrie, la 5,3%. Câte aplicări pentru job-uri s-au înregistrat anul acesta

Anul ăsta ai avut nevoie de un job parcă mai mult decât oricând. Și piața parcă a fost mai activă. Rata șomajului a ajuns, în octombrie, la 5,3%.

Așadar, aproape 500 de mii de șomeri au fost în România în octombrie. Asta înseamnă că numărul românilor rămași fără serviciu, comparativ cu octombrie 2019, a crescut cu 127 de mii.

Amy Abăluță, corespondent Aleph News, știe exact cifrele. Aproximativ 5 milioane de angajați avem noi în momentul de față în România. 1,2 milioane dintre ei sunt bugetari, iar restul până la 5 milioane lucrează la privat. Dar să știi că dacă cei de la stat au avut job-ul securizat, nu s-a întâmplat la fel și la privat. Să ne gândim, de exemplu, la cei care lucrau în hoteluri sau restaurante. Mulți și-au pierdut job-ul din cauza pandemiei și au fost nevoiți să se reprofileze.

Conform unui studiu făcut de platforma de recrutare eJobs, în 2020 au fost înregistrate lunar circa 1,5 milioane de aplicări. O treime dintre candidații de pe piața locală și-au trimis CV-ul, în medie, la 20-30 de angajatori. Totodată, au fost candidați care au ajuns chiar și la 100 de aplicări de la începutul anului și pâna acum. 7,3% dintre respondenți au declarat că au trimis CV-ul la atât de multe companii, încât nici nu le mai știu numărul.

Exit mobile version