Record negativ în vânzările auto din Europa din cauza crizei de cipuri

Record negativ în vânzările auto din Europa din cauza crizei de cipuri

Record negativ în vânzările auto din Europa din cauza crizei de cipuri

„Cu 665.001 unități vândute în întreaga regiune, acesta a fost cel mai slab rezultat în termeni de volum pentru o lună octombrie de la începutul înregistrărilor”, se arată în declarație.

Cele mai mari piețe auto din Europa au suferit „pierderi de două cifre”, inclusiv -35,7% în Italia, -34,9% în Germania, -30,7% în Franța și -20,5% în Spania.
Între timp, cererea a rezistat pe majoritatea acestor piețe, cu excepția Germaniei.

Octombrie marchează cea de-a patra lună consecutivă de scădere a vânzărilor de mașini în acest an

„În ciuda scăderii recente a vânzărilor din cauza impactului continuu al crizei de aprovizionare cu semiconductori, creșterile substanțiale de la începutul anului au contribuit la menținerea volumelor cumulate în teritoriu pozitiv”, a declarat EAMA.

O penurie recentă de microcipuri a perturbat grav lanțul de aprovizionare al industriei auto, obligând-o să reducă producția.

Semiconductorii sunt folosiți pentru sistemele de asistență pentru șoferi și pentru gestionarea computerizată a motoarelor.

Cauzele care stau la baza penuriei sunt complexe, dar experții spun că întreruperile cauzate de pandemii le-au exacerbat.

Lipsa cipurilor a început anul trecut, după ce fabricile au fost închise din cauza COVID-19. Când liniile de producție au fost repornite, a existat o cerere mai mare pentru aparatele tehnologice, punând presiune asupra livrărilor de semiconductori.

Exit mobile version