• Olandezii de la TIBA formează între 30 și 50 de majordomi pe an.
  • Un curs de majordom la TIBA costă 15.500€/modul.
  • Un majordom poate câștiga până la 200.000€/an.

Dacă toți ar fi șefi, n-ar mai avea cine să muncească. Așa că unii dau mii de euro pentru o diplomă care să le dea voie să facă munca de jos. Olandezii au una dintre cele mai bune școli de majordomi din lume, International Butler Academy. Antrenează între 30 și 50 de cursanți pe an, cu un cost de 15.500€/persoană. Pleacă de acolo școliți pentru a servi și pregătiți să încaseze între 100 de mii și 200 de mii de euro pe an, de la un angajator superbogat.

Un majordom din epoca victoriană avea de organizat cel puțin 3 mese pe zi, era responsabil cu vinoteca familiei și era coordonatorul angajaților noi. Acum, e de multe ori omul bun la toate – dădacă, șofer sau intermediar între stăpânul casei și angajații mărunți. Cererea vine din partea familiilor aristocrate din Europa, dar și de la noii îmbogățiți din Orientul Mijlociu sau China.

Și, uneori, chiar de la Regele Charles. Momentan e ocupat postul de majordom, dar are nevoie de un cioban. Cele 2.000 de oi pe care le are pe domeniul de la Sandringham au nevoie de cineva care să le îngrijească. Condițiile – ca la orice angajator: experiență minim doi ani, permis de conducere, dar și de ședere în Regatul Unit. CV-urile se depun până pe 27 septembrie.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și