• Regele Charles și Familia Regală intenționează să investească în inițiative ecologice, inclusiv instalarea de panouri solare la Castelul Windsor.
  • Monarhia britanică va beneficia de o creștere de 45 de milioane de lire sterline în finanțare pentru exercițiul financiar 2025/2026.
  • Venitul pentru 2024/2025 va rămâne constant la 86,3 milioane de lire sterline.

Regele Charles va înlocui în acest an elicopterele sale vechi de 15 ani, în condițiile în care venitul de la Crown Estates a crescut la 1,1 milioane de lire sterline anul trecut, conform The Independent.

Conturile anuale au dezvăluit că monarhia va primi o creștere de 45 de milioane de lire sterline a finanțării sale în cursul exercițiului financiar 2025/2026, datorită creșterii profiturilor în 2023/2024.

În cadrul Sovereign Grant, Familia Regală primește 12% din profiturile nete ale Crown Estate și se bazează pe fondurile obținute cu doi ani înainte. În anul financiar 2024/2025, venitul familiei va rămâne la 86,3 milioane de lire sterline, la fel ca în ultimii trei ani.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Banii sunt cheltuiți pentru funcționarea Casei Regale și pentru a ajuta monarhia să funcționeze eficient. Un aspect finanțat de subvenție este reprezentat de costurile de transport ale familiei la angajamentele oficiale.

În total, în ultimul an au fost efectuate peste 170 de călătorii cu elicopterul, care au costat în total peste 1 miliard de lire sterline. Palatul a dezvăluit că acestea vor fi înlocuite acum cu două aeronave AgustaWestland AW139 noi.

Alte domenii în care coroana intenționează să investească este revizuirea ecologică a monarhiei. La Castelul Windsor au fost deja instalate panouri solare, în timp ce două dintre Bentley-urile de stat ale regelui sunt convertite pentru a funcționa cu biocombustibil.

Citește și