Revolta proprietarilor de restaurante: „Angajaţii nu au din ce trăi“

Revolta proprietarilor de restaurante: „Angajaţii nu au din ce trăi“

Revolta proprietarilor de restaurante: „Angajaţii nu au din ce trăi“

Politicienii fac ping-pong cu redeschiderea restaurantelor. Deşi trebuiau să îşi redeschidă porţile din 15 iunie, restaurantele sunt forţate să rămână în inactivitate.

Oficialii industriei HoReCa au atenţionat, deja, că pese 150.000 de angajaţi îşi vor pierde locul de muncă, industria se va înjumătăţi şi numărul de închideri va creşte dacă localurile nu vor începe să funcţioneze din nou la data stabilită. De asemenea, patronatele din turism au spus că vor da în judecată Guvernul pentru subminarea economiei naţionale,

Uite ce spune Radu Dumitrescu, proprietar de restaurante: „Angajaţii au o mare problemă pentru că nu au din ce trăi. Şomajul tehnic pe care statul îl oferă este o sumă foarte mică“.

„Suntem undeva în jur de 15-18% din locurile disponibile deschise, ceea ce este dezastruos pentru că nu putem plăti nici chirii, nu putem plăti nici oameni, nu putem plăti nici furnizori, nu putem plăti nimic“, mai spune el.

Exit mobile version