• În SUA, Rezerva Federală a amânat din nou scăderea dobânzii.
  • FED ia în calcul reducerea costurilor de împrumut la reuniunea din 17-18 septembrie.
  • Acțiunile Amazon au scăzut cu peste 9 procente după raportări.

Se sparge bula economiei americane? A fost săptămâna raportărilor pentru principalele companii americane, iar datele economice slabe încep să se vadă și în mișcările de pe Wall Street.

Îngrijorați de cifre, dar și de faptul că Rezerva Federală a amânat din nou scăderea dobânzii, investitorii au vândut ieri acțiuni în număr mare. Deși FED a indicat o posibilă reducere a dobânzii în septembrie, analiștii se tem că aceasta o să vină prea târziu.

Pe lângă rezultatele slabe pe care le-a raportat, Amazon, unul din cei 7 magnifici ai bursei americane, a venit și cu un semnal de alarmă pentru economie. Consumul scade și produsele cu prețuri mari se vând din ce în ce mai greu. Nici următorul trimestru nu arată mai bine – Jocurile Olimpice și alegerile prezidențiale din SUA i-ar putea distrage pe cumpărători, spune CFO-ul Amazon, Brian Olsavsky.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Apple a raportat și ea o scădere a vânzărilor de iPhone-uri, însă au reușit să depășească așteptările Wall Streetului la încasări și profit.

Mult mai rău stau însă cei de la Intel. Cândva starul bursei, producătorul de chipuri a anunțat aseară că vrea să concedieze 15 mii de angajați și că renunță să mai dea dividende. Ca urmare, acțiunile Intel au scăzut peste 20% în pre-market.

Vânzările agresive de pe Wall Street s-au văzut imediat și pe marile burse europene. Acţiunile europene au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de azi: minus 1% la Paris, -1,6% la Frankfurt și -2% la Milano.

Citește și