• Diferența de scor dintre Bulgaria și România crește de la 9% în 2022 la peste 20% în 2024.
  • Toate țările balcanice au înregistrat o scădere în clasament.
  • România are acum 6 orașe în top 1.000 la nivel global.

Bucureștiul urcă, dar România coboară în clasamentul mondial al țărilor din lume cu ecosisteme solide de startup-uri. Totuși, România se află în continuare în top 10 în Europa de Est, clasându-se pe poziția a 8-a și își menține poziția 25 în Europa.

Bucureștiul își menține poziția a 8-a în Europa de Est pentru 4 ani la rând, dar Sofia reduce constant diferența. Odată cu scăderea Sibiului, România are acum 6 orașe în top 1.000 la nivel global – doar Bucureștiul prezintă o dinamică pozitivă.

Cu un scor de opt ori mai mare decât Cluj-Napoca, Bucureștiul este cel mai dominant oraș de start-up din România. Bucureștiul excelează în industria Inteligenței Artificiale, unde ocupă locul 1 în Europa de Est.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

Pentru a crea o narațiune a antreprenoriatului în jurul României, sectoarele public și privat au nevoie de o abordare mai unitară, arată raportul. Țara trebuie încă să lucreze la mentalitatea națională pentru a promova un climat care să sprijine asumarea de riscuri pe o cale antreprenorială, mai degrabă decât externalizarea serviciilor lor către alte țări.

Citește și