• România are una dintre cele mai mici ponderi de angajați între 55 și 64 de ani din Uniunea Europeană, doar 15,5%.
  • Doar Polonia, Luxemburg și Malta au ponderi mai mici ale angajaților seniori în forța de muncă.
  • Țările vestice și nordice, precum Germania și Italia, au ponderi mai ridicate ale angajaților între 55 și 64 de ani.
  • În estul și sud-estul Europei, angajații se retrag mai devreme din activitate față de vestul continentului.

România a înregistrat a patra cea mai mică pondere din Uniunea Europeană a angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 64 de ani în totalul forţei de muncă, scrie ZF.  

În 2023, România s-a situat printre statele membre ale Uniunii Europene cu cea mai mică pondere a angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 64 de ani în totalul forţei de muncă, cu doar 15,5%. Doar Polonia (15,3%), Luxemburg şi Malta (ambele cu 11,9%) au înregistrat valori mai scăzute, arată datele unui raport al Eurofound – Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă, o agenţie a UE care are drept scop să ofere informaţii, consiliere şi analize asupra condiţiilor de muncă, ocupării forţei de muncă şi politicilor sociale în statele membre. 

Ţările din vestul şi nordul Europei, precum Germania (23,7%), Italia (22,4%) şi ţările baltice, au ponderi ridicate ale angajaţilor în vârstă. În schimb, statele din estul şi sud-estul Europei, inclusiv România, Polonia şi Bulgaria, au procente mai mici, adică o retragere mai timpurie a angajaţilor din această categorie de vârstă.

Recomandări

SIGNALGATE CONTINUĂ
LOCUL ODIHNEI VEȘNICE
BARDELLA CANDIDEAZĂ
UCRAINA LUPTĂ ÎN KURSK
TRAGEDIE LA FESTIVAL
RESTRICȚII ÎN CAPITALĂ

Citește și