• Risipa alimentară este o problemă cu care se confruntă la ora actuală întreaga lume civilizată.
  • Principalele cauze ale risipei sunt planificarea ineficientă a cumpărăturilor și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.
  • Rispia alimentară nu îți afectează doar buzunarul, ci și sănătatea.

Și tu cumperi prea multă mâncare pe care ajungi să o arunci? România se confruntă cu o creștere alarmantă a risipei alimentare. Conform unui raport recent, fiecare român aruncă în medie 129 de kilograme de mâncare pe an, ceea ce ne plasează printre primele locuri în Europa la risipa alimentară. Principalele cauze ale risipei sunt planificarea ineficientă a cumpărăturilor și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor. Rispia alimentară nu îți afectează doar buzunarul, ci și sănătatea.

„Risipa alimentară este o problemă cu care se confruntă la ora actuală întreaga lume civilizată. Nu suntem singurii vinovați de așa ceva. La noi ar exista și o explicație. La generațiile mai bătrâne mă refer pentru că s-au confruntat cu acele lipsuri. Acum, efectul pe sănătate e mai degrabă indirect. Bunica îmi spunea să mănânc tot din farfurie că alții nu au ce mânca”, a explicat Corina Zugravu, profesor universitar doctor, la Aleph News.

Recomandări

SAGA DE LA UNIRII
PLANUL LUI ZELENSKI
SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
ALBANIA VREA ÎN UE
CE VEZI LA BFW?
INFLUENCER PÂNĂ LA MOARTE

Citește și