România se pregătește pentru o expansiune a infrastructurii rutiere. Compania de Autostrăzi va finaliza 360 de kilometri de autostradă până în decembrie 2025

România se pregătește pentru o expansiune puternică a infrastructurii rutiere. În următorii doi ani, vom cunoaște cel mai mare avans din istorie în ceea ce privește numărul de kilometri de autostradă. Compania de Autostrăzi va finaliza încă 360 de kilometri de autostradă până în decembrie 2025. Din cei 360 de kilometri noi, aproximativ 320 sunt pe A7 (Autostrada Moldovei), iar restul pe tronsoanele Sibiu-Pitești (A1) și Cluj-Oradea (A3). În acest moment avem aproximativ 970 de kilometri de autostradă.

Ministerul Transporturilor a dat în 2024 undă verde CNAIR – Companiei de Investiţii în Infrastructura Rutieră – la mai bine de opt ani de la schimbarea strategiei CNADNR şi separarea activităţii în CNAIR – compania de administrare şi CNIR, cea de investiţii.

„Ar trebui să mergem pe câteva tronsoane încă din 2024, iar de anul viitor, deja pe mai bine de jumătate. Din 2026 ar trebui să mergem aproape de Pașcani, nu vom ajunge la Suceava, dar vom ajunge la Pașcani. De acolo, încă puțin și vom avea drum național până la Iași. Acesta va fi cel mai răsunător succes al infrastructurii românești, cu cea mai rapidă dezvoltare. Momentan, lucrurile se mișcă chiar foarte bine pentru că până acum, problemele veneau de la finanțare”, a explicat Bogdan Alecu, senior editor ZF, la Aleph News.

Exit mobile version